Introduktion – Om mig

Videoproducer der nørder dokumentar, animationsfilm, film & hjernen – og så tegner jeg!

Mit fulde navn er Amalie Bülow Leegård og jeg arbejder som freelance multimediedesigner pg videoproducer! Jeg holder af æstetik og storytelling, derfor producerer og filmer jeg video i form af dokumentar/reportage, samt video til web og SoMe. Jeg tager derudover billeder og arbejder med illustrationer – analogt og digitalt. Men mit primære virke er at lave videoer med fokus på vidensdeling og storytelling.

Min tilgang og speciale er kognitiv filmvidenskab der beskæftiger sig med hvordan vi opfatter film med hjernen, og hvordan dette kan bruges til at skabe den rette video eller produkt.

Hvorfor film og hjernen?

  • Fordi kognitiv filmteori, der er tilgangen bag mit speciale om animerede dokumentarfilm, også kan bruges til at tænke ind hvordan vi laver film der påvirker seeren emotionelt.
  • Fordi vi ser film med vores hjerne og med vores følelser, derfor giver det god mening at have med når man laver video.

Mit speciale havde fokus på animerede dokumentarfilm og kognitiv filmteori. Hvordan tilskuerens emotionelle mønstre er i relation til narrativitet og æstetik, og hvordan relationen er mellem animation og en virkelighedsforankring.

Hvad har kognitiv filmteori at gøre med storytelling og vidensdeling?

  • Kognitiv filmteori handler også om vores opmærksomhed og input.
  • Fx hvor længe vi kan koncentrere os om at se på det samme, og hvordan vi bedst lærer ny viden.

På min hjemmeside viser jeg et udpluk af de videoer jeg laver, og jeg opdaterer (langsomt men) løbende, artikler med udgangspunkt i min specialetilgang. Du kan også dykke ned i mine illustrationer eller følge med på instagram hvor jeg tegner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s